automobily | motocykly | hobby | počítače a elektronika | zahradní technika | video-foto-film | scooter | lodě | mobiltest

sport

15.3.2003
poslední aktualizace 9.2. 2004

E-mail

 

Test lyží 2003/2004 - díl 2 - zaujaly nás nejen obřačky

Pokračování testu

Další tři modely lyží, které jsme se rozhodli pro vás otestovat v letošní zimní sezoně 2003/2004 jsou z různorodých kategorií. Všechny tři nás však velmi zaujaly. Rossignoly 9X jsou podle našeho názoru výborné, zatímco minulý model v této kategorii nás tak nezaujal, Dynamic VR 27 si vzpomněl na nejlepší chvíle značky. Je výborný a neuvěřitelně univerzální. Třetí z vybraných K2 Mach SL dokázaly, že když se to umí tak i velmi krátké slalomky mohou být velmi „klidné“ i v delších obloucích. Příští testy uveřejníme již za necelý měsíc. Budou to první modely pro následující sezonu 04/05.






Dynamic VR 27 geant

   

Chovají se dle pověsti, která je předcházela. „Vrka“ navazují velmi úspěšně na to, co kdy bylo u Dynamicu výborné. Jsou velmi dobře ovladatelné, drží stopu, jsou komfortní. Oproti klasickým obřačkám jsou trochu víc točivé, oproti slalomkám více drží směr. Tedy allroundy? Také ne. Zdá se nám, že v tomto směru jsou více „race“ tedy více „závodní“. Musíte s nimi trochu víc pracovat, ale jste zato také více odměněni. Tedy alespoň z našeho pohledu jsou to lyže pro ty, kteří chtějí carvy co nejvíce podobné závodním, avšak nemohou se rozhodnout pro obřačky či slalomky. Jízdou na nich získáte výborné sportovní zážitky a zároveň pozoruhodnou univerzálnost vašeho nového „nádobíčka“.
Doporučená cena s vázáním X412 je 17.250,-
Geometrie 107/85/97, poloměr 15 m při 170 cm.

K2 Mach SL

   

I když v našich  testech jsme se zaměřili především na na „obřačky“, udělali jsme pár výjimek s allroundy. Toto je však jediná v oblasti slalomek.
Jsou lyže jejichž vlastnosti jaksi očekáváte (podle konstrukce či vykrojení, délky nebo modelového označení) a jiné, které vás přesto překvapí. A právě takové jsou K2 Mach SL. Když míním překvapení, myslím tím překvapení v tom nejlepším slova smyslu. Přestože v našem týmu převládají mírné sympatie k „obřačkám“ vzhledem k některým vlastnostem, o kterých jsme několikrát psali, tedy menší stabilita u většiny krátkých carvů, a tím i do jisté míry větší riziko zranění, časté kmitání lyží atd., K2 Mach SL jsou příkladem toho, jak i krátké slalomky lze udělat tak, aby těmito méně vhodnými vlastnostmi netrpěly. Přestože samozřejmě díky své geometrii výborně točí a perfektně a přesně reagují, jsou velmi klidné i když je více pustíte. Tedy, přestože jsou určeny pro slalom, tak si na nich můžete dovolit podstatně více. Rozhodně patří k tomu nejlepšímu co mezi „SL“ je na trhu. Pro vyznavače krátkých lyží je jsou výbornou volbou, a to i v rámci poměru cena výkon. Cena je 13 280 Kč.

konstrukce:
106/64/95
18 mm vykrojení
Radius: 16 m při 174 cm
délky:
153, 160, 167, 181 cm

Rossignol Oversize 9X

    

Vlajková loď značky v obřím slalomu. Zatímco předchozí model Pulsion power, který jsme měli k dispozici nás moc neuchvátil, tento model Oversize ukazuje proč je tak úspěšný ve sjezdovém lyžování. Umožňuje agresivní jízdu, drží stopu, je přesný a přitom velmi klidný. Při jízdě vytváří pocit jistoty a vyniká plynulými oblouky.
snad jedinou "vadu na kráse" je trochu vyšší cena, která s v setu s nejlepším vázáním činí 23 390 Kč.
Geometrie 109/68/92, poloměr 21m při délce 181 cm - tento model jsme také testovali.

Kompletní test lyží najdete zde.

                                       

redakce iTest

Test lyží 2003/2004 - aneb s "obřačkama" rychle a bezpečně

  

Lyže Elan pro příští sezonu

Elan Fusion aneb  revoluce v lyžování pokračuje

  


Stolní tenis – s čím a za kolik

Co možná nevíte, aneb s čím se hraje tenis

Reprezentativní  Rossignol

Rybářství 

D.A.M. Panther 80
Rybář  2002
TiCA  zvyšuje útok

Vybíráme rybářské „náčiní“ 
Navijáky
Také prut ve znamení univerzálu

Hobby

autodráha - hračka nejen pro děti
Také se vám třesou ruce? - dalekohledy
Akumulátorové vrtačky a vrtací šroubováky 

Zahradní technika

Motorové pilyMountfield věří ve své   výrobky
Mulčování
zajímavá alternativa
Motorové  sekačky s pojezdem

   Tipy ze serveru

Jedete do Chorvatska s lodí?
Motocykly KYMCO
Minolta DIMAGE 7
BMW F 650 GS

Voigtländer
Olympus Camedia E-10
Kabely Profigold
Dálkový ovladač snů
Voigtländer
Jaguar XJ6 3.2
Auta pro jachting
Výfuky od Pařízků
Onkyo TX-DS 57
Filmový skener Kodak RFS 3600

USB - dobré řešení

Motorové pily

Motorové lodě
Nafukovací čluny
Vodní skútry
Plachetnice


 

 

Stolní tenis – s čím a za kolik

Pingpong je nejen velice krásný a vzrušující závodní  sport, ale dá se 

 


copyright iTest 2003