Vyšlo 22.8.2007

              E-mail

enší a střední firmy

Data od T-Mobile -  více, rychleji, levněji

Až 6 měsíců surfování zdarma

Větší dostupnost: další rozšíření pokrytí + navýšení FUP limitů

Na web a WAP sTwistem za 39 Kč týdně

Pilotní provoz ADSL

Před začátkem školního roku připravil T-Mobile pro svoje zákazníky řadu novinek a vylepšení v oblasti dat. Výrazně se rozšiřuje nejen pokrytí, ale i možnosti využití těchto služeb. Až do 31.10. probíhá akce, v rámci níž si zákazníci užijí až půl roku surfování zdarma. Navíc operátor zvyšuje FUP limity, nově nabízí také možnost pořídit si internet bez smlouvy a surfovat jen za 39 Kč/týdně. Datovou nabídku doplní i služby založené na ADSL, které T-Mobile začíná testovat. Zákazníci tak mohou internet využívat opravdu všude - v mobilu, na cestách, doma nebo v kanceláři. 

Nová aktivace: Internet až na půl roku zdarma
Až do 31. října probíhá mimořádná akce, v rámci níž si mohou zákazníci užít až půl roku internet zdarma. K aktivaci všech Internet 4G tarifů včetně prodloužení smlouvy, přechodu z Twistu nebo od jiného operátora, dostane zákazník ke smlouvě uzavřené na dva roky šest měsíců paušálu zdarma k vybranému tarifu, při uzavření smlouvy na jeden rok nebude hradit měsíční poplatek čtvrt roku. S touto akci zákazník získá jakýkoliv Internet 4G tarif s 25% slevou. K tomu koncová zařízení za cenu od 1 Kč a aktivace za 1 Kč.

Větší pokrytí, vyšší FUP limity
Zájemcům, kteří hledají vysokorychlostní internet, který není limitován pevnou linkou a dá se velmi jednoduše a rychle pořídit, je určena služba Internet 4G. V letošním roce T-Mobile intenzivně pracuje na zlepšení pokrytí a rozšíření počtu základových stanic. V průběhu prvních osmi měsíců letošního roku jich byla postavena rovná stovka. Lepší pokrytí tak získali například obyvatelé v Praze, Ostravě, Opavě, Přerově a Hradci Králové, nově byla pokryta další města, např. Lysá nad Labem, Kuřim, Litvínov, Šlapanice nebo Rajhrad. Do konce roku je plánována výstavba dalších 115 vysílačů. Celkově tak v roce 2007 T-Mobile navýší své investice do vysokorychlostního internetu o další půl miliardy korun.

Celkem tak bude T-Mobile provozovat více než 600 stanic a výhod vysokorychlostního připojení k internetu bude moci využít více než 60 % obyvatel ČR. Internet 4G představuje nejrychlejší mobilní připojení v České republice - technologie UMTS TDD, na které je služba provozována, je technicky schopna dosahovat rychlosti přenosu dat až 4,5 Mbps a jako jediná mobilní technologie v ČR také umí odesílat data rychlostí až 1Mbps.

Uživatele s "velkou spotřebou" dat určitě potěší zpráva, že od 20.8. 2007 T-Mobile výrazně navyšuje FUP limity. U tarifu Internet 4G Basic se rozroste na dvojnásobek - 2 GB, Internet 4G Standard pak na 5 GB a zákazník využívající tarif Internet 4G Premium může plnou rychlostí stahovat data až do objemu 10 GB. I po překročené FUP limitu pak může pokračovat v surfování, a to rychlostí až 128 kbps (tarif Internet 4G Premium).

Rychlý internet bez smlouvy v jednoduchém balíčku
Pro zákazníky, kteří nemají rádi písemné smlouvy, nabízí T-Mobile možnost pořídit si předplacený internet. Balíček, který obsahuje 4G modem a SIM kartu s tarifem Internet Basic předplaceným na rok je za cenu 5999 Kč, přičemž obvyklá cena samostatného 4G modemu je 4499 Kč. Samostatná SIM karta s předplaceným tarifem Internet Basic na jeden měsic stojí 475 Kč včetně DPH.

Neomezené surfování v mobilu po internetu i WAPu nově i pro Twist zákazníky za 39 Kč týdně
Od 28. srpna si také noví i stávající zákazníci využívající předplacené karty Twist nebudou muset dělat starosti s poplatky za surfování. S balíčkem Twist Surf+ totiž získají neomezený přístup na web a WAP pro svůj mobil jen za 39 Kč týdně (vč. DPH).

Twist Surf+ lze používat pro všechny webové prohlížeče v mobilním telefonu (nejen web'n'walk light či Operu Mini), navíc balíček obsahuje neomezené surfování po jakýchkoliv wapových stránkách (nejen po t-zones).

Všichni ti, kteří si službu aktivují do 31. prosince letošního roku, si ji mohou nezávazně vyzkoušet dva týdny zdarma. Balíček Twist Surf+ lze aktivovat on-line prostřednictvím služby Můj T-Mobile, pomocí SMS zdarma na číslo 4603 ve tvaru TSURF A, nebo zavoláním na Zákaznické centrum T-Mobile na číslo 4603. 

ADSL od T-Mobile: pilotní provoz startuje
Zákazníci T-Mobile mohou využívat všech možností mobilního připojení k internetu - přímo v mobilu, prostřednictvím datové karty na cestách či modemu doma nebo v kanceláři. V poslední době však zejména u firemních zákazníků roste zájem o připojení nejrůznějších systémů a aplikací vysokorychlostním připojením k internetu prostřednictvím pevné linky. Proto se T-Mobile rozhodl doplnit svou nabídku o služby založené na ADSL ve spolupráci s vybranými stávajícími poskytovateli této technologie. Pilotní provoz ADSL, který má ověřit technické možnosti této spolupráce, byl zahájen 20.8. 2007. Komerční spuštění služby je plánováno do konce tohoto roku

Olga Kábová

 

 

 



    

¨