automobily | motocykly | hobby | počítače a elektronika | zahradní technika | video-foto-film | scooter | lodě | mobiltest

sport

19.11.2006

E-mail

 

 

 

Tanvaldský Špičák - co vás letos čeká        Náš tip

Lyžařská sezóna je za dveřmi a natěšení lyžaři netrpělivě očekávají první sníh. Naším typem pro bezvadné lyžování je Špičák v Jizerských horách, který patří nejen k bezkonkurenčně nejlepším střediskům v této lokalitě, ale čím dál více se řadí k absolutně nejlepším v České republice. A to i přesto,  že nemá nejdelší či nejvyšší sjezdovky u nás. Má perfektní servis, vlídné chování zúčastněných, a velmi přijatelné ceny. Každou sezónu se zde vylepšuje. Letos ceny zůstaly téměř na loňské úrovni a oproti jiným horským střediskům denní permanentka navýšila pouze o 20 Kč, ač se také velmi modernizovalo. Proti některým „továrnám na zimní rekreaci“ Špičák přitahuje, tak jak jsme již několikrát psali, také svým komornějším prostředím.

 

Každý rok jsou zde vidět  výrazné změny. Samozřejmostí je špičková sedačková lanovka,  perfektně vysněžené sjezdovky, parkoviště zdarma pár metrů od sjezdovek.  To již nikoho nepřekvapí, protože to tu je již běžným standardem.  Vloni se T.J.  Bižuterie, zaměřila na věci, které nejsou sice tak patrné na první pohled, ale o to více  zvyšují komfort  lyžování. Fungují zde perfektní půjčovny a servis lyží za velmi přijatelné ceny, lyžařská a snowboardová škola, samozřejmostí je i moderní sociální zařízení v obou areálech Špičák I i Špičák II, zcela srovnatelné s těmi, které jsou v nejlepších alpských střediscích. 

Novinky letošního roku

Nejpodstatnější letošní novinkou je bezdotykový odbavovací systém (viz foto z října 2006), který obrovsky zvyšuje komfort lyžování. Je pohodlné zastrčit zakoupenou permanentku do kapsy a celý den se o ní nestarat. Nemusíte u turniketů sundávat rukavice a lovit ji bůhví kde, či se nemusíte starat o to, zda se vám někde nevyvlékla z klipsu. Letos také Bižuterie provozuje vlastní ski centrum - lyžařskou školu i půjčovnu.
Ceny jízdenek se oproti loňsku zvedly o pouhých 20 Kč, takže za denní permanentku v hlavní sezoně zaplatí dospělý 510 Kč, dítě 390 Kč (kompletní ceník najdete zde). Ceny za lyžařskou školu jsou také velmi přátelské až unikátní - za hodinu výuky zaplatíte 200 Kč. Pokud je výuka delší, tak se ceny velmi progresivně snižují, takže například za půl dne zaplatíte 350 Kč ( celý ceník zde). 
Porovnáme-li ceny a servis s jinými středisky, tak Špičák bezkonkurenčně vyhrává. Poměr cena/výkon je absolutně nejlepší - iTEST uděluje cenu. 
Špičák je naším tipem nejen pro zimní dovolenou, ale i pro možnost jednodenního lyžování například pro pražské milovníky lyží. Co víc si přát - cesta po dálnici trvá cca 1 hodinu, výborné služby i ceny. Jste tu stejně rychle jako v Liberci na Ještědu, ale lyžujete levněji, sjezdovky jsou výborné pro lyžaře všech kategorií a služby vynikající. Středisko vyniká kvalitně upravovanými sjezdovkami - od modré přes červenou až po  černou  sjezdovku. Je vybaveno výkonným zasněžovacím systémem, který spolu se severním a severozápadním položením sjezdovek výrazně prodlužuje lyžařskou sezónu. Má mimo jiné velmi dobrou dostupnost , což spolu s vysokou kapacitou parkovacích míst (zdarma) vytváří ideální centrum .

   

/or/