automobily | motocykly | hobby | počítače a elektronika | zahradní technika | video-foto-film | scooter | lodě | mobiltest

sport

27.1.2003

E-mail

  

 

     

Elan Fusion aneb  revoluce v lyžování pokračuje

Stolní tenis – s čím a za kolik

Co možná nevíte, aneb s čím se hraje tenis

Reprezentativní  Rossignol

 

Rybářství 

D.A.M. Panther 80
Rybář  2002
TiCA  zvyšuje útok

Vybíráme rybářské „náčiní“ 
Navijáky
Také prut ve znamení univerzálu

Hobby

autodráha - hračka nejen pro děti
Také se vám třesou ruce? - dalekohledy
Akumulátorové vrtačky a vrtací šroubováky 

Zahradní technika

Motorové pilyMountfield věří ve své   výrobky
Mulčování
zajímavá alternativa
Motorové  sekačky s pojezdem

   Tipy ze serveru

Jedete do Chorvatska s lodí?
Motocykly KYMCO
Minolta DIMAGE 7
BMW F 650 GS

Voigtländer
Olympus Camedia E-10
Kabely Profigold
Dálkový ovladač snů
Voigtländer
Jaguar XJ6 3.2
Auta pro jachting
Výfuky od Pařízků
Onkyo TX-DS 57
Filmový skener Kodak RFS 3600

USB - dobré řešení

Motorové pily

Motorové lodě
Nafukovací čluny
Vodní skútry
Plachetnice


 

 

Stolní tenis – s čím a za kolik

Pingpong je nejen velice krásný a vzrušující závodní  sport, ale dá se provozovat i jako zajímavá rekreační zábava. Před jinými sporty má i několik výrazných předností. Především  velmi malé nároky na plochu, je sportem celoročním a  není ani  finančně náročný. Připravili jsme pro vás několik typů s jakou pálkou začít aby jste z pingpongu měli tu správnou radost. 

Levnější pálky se prodávají jako komplet „dřeva“  a potahů. Ty nejlevnější /jak je často vidíme například v klubovnách rekreačních zařízení/ mají potahy většinou  bez „mechové vrstvy. Nedá se s nimi hrát ani točivá hra, kontrola je minimální a jsou pro jen trochu kvalitní hru v praxi nepoužitelné. Klasický rekreační komplet má většinou potahy výrazně kvalitnější. Jedna ze základních vlastností podle kterých se jejich kvalita  pozná, je drsnost povrchu potahu. Obecně platí, že čím povrch méně klouže a je drsnější, tím větší rotaci můžete dosáhnout a to je samozřejmě důležité, jak v obranné fázi tak i při útočném topspinu. Nevýhodou těchto kompletů je fakt,  že dřevo je až na malé výjimky k potahům pevně přilepené. V případě  poškození potahu je dřevo vesměs po odstranění jeho zbytků nepoužitelné. Další nevýhodou je většinou i větší hmotnost. Nejlepším a nejužívanějším systémem je výběr dřeva a potahů. Nejen že si můžete vybrat „dřevo“ které vám sedne nejlépe do ruky, ale zároveň můžete volit zhruba pět variant  rychlosti. Od nejpomalejšího obranného až po superrychlé. Také jednotlivé  potahy mají odlišné vlastnosti. A právě vhodnou kombinací dřeva a potahů si pálku „postavíte“ doslova na míru podle svých potřeb. I když je tato varianta dražší vhodnou kombinací je možno sestavit pálku s výbornými vlastnostmi za zajímavou cenu. Náš výběr představuje jen úzký průřez  z výrobních  dílen  dvou světových špiček.  Firem Butterfly a Donic a jednu cenovou lahůdku. Kombinaci kvalitního českého dřeva Blackstone s čínskými potahy Friendship.

U všech  pálek v přehledu uvádíme jejich vlastnosti. Rychlost  komletu, točivost a kontrolu úderu.  Všechny hodnoty jsou uváděny číslem  /jedna nejméně, deset nejvíce/

Donic Waldner 600

Rekreační pálka Waldner 600 je vhodná především pro děti a nezávodní hru. Jak je patrné z uvedených hodnot, nevyniká ani přílišnou  „točivostí“ ani rychlostí.  Chcete-li si dobře zahrát, pak si vyberte něco lepšího.

Cena: 470 Kč
Rychlost: 4
Spin: 3
Kontrola: 3

Dřevo Blackstone Junior + potahy Friendship

   

 

 

 

 

I když cenově se výrazně neliší od předchozího kompletu, herně ano. Má výrazně lepší vlastnosti. Dřevo Blackstone je vyráběno v ČR, potahy Friendship jsou čínské. Vyznačují se vysokou točivostí, nevýhodou je jejich vyšší hmotnost. Vhodné pro začátečníky a středně pokročilé. Výhodou je možnost výměny potahů. Výhodný je i poměr kvalita / cena! 

Cena: 610 Kč
Rychlost: 7
Spin: 7
Kontrola: 4+

Butterfly Primorac 7000

Nejlepší nezávodní pálka od firmy Butterfly. Je určena pro rekreační hraní 

Cena: 950 Kč
Rychlost: 5
Spin: 6
Kontrola: 5-

Donic Waldner 900

Tato nejlepší raketa z řady rekreačních od firmy Donic se vyznačuje střední rychlostí. Nevýhodou je – stejně jako u všech rekreačních pálek – nízká točivost a možnost udělit do míčku rotaci. Výhodou je dobrá kontrola.

Cena: 990 Kč
Rychlost: 6
Spin: 5
Kontrola: 5+

Dřevo Donic Testra + potahy Donic Solo

     

První pálka od firmy Donic, která se kompletuje – na dřevo se lepí potahy. Je určena pro univerzální hráče, potahy Solo s úzkou houbou dovolují dobře kontrolovat míček. 

Cena: 1.020 Kč
Rychlost: 6
Spin: 7
Kontrola: 8



Dřevo Butterfly Timo Boll + potahy Butterfly Soft D 13

  

Tato raketa z kategorie závodních je určena pro všechny, kteří hrají útok i obranu. Dřevo Boll je středně rychlé a vyznačuje se solidní kontrolou, velmi známé  a proslavené potahy Soft D 13 pak umožňují udělit míčku velkou rotaci. Výhodná cena

Cena: 1.615 Kč
Rychlost: 7
Spin: 8
Kontrola: 7

 

Dřevo Butterfly Petr Korbel + potahy Butterfly Sriver L

        

Identická pálka, s jakou hraje nejlepší český hráč Petr Korbel. Dřevo Korbel se vyznačuje vysokou rychlostí, potahy Sriver – mimochodem nejpoužívanější na světě - velkou točivostí. Bude vyhovovat hráčům, kteří hrají především topspinovou hru.

Cena: 2.199 Kč
Rychlost: 9
Spin: 10
Kontrola: 10

 

Dřevo Donic Waldner Senso Carbon + potahy Donic Coppa

    

Tuto kombinaci  používá nejúspěšnější stolní tenista všech dob, legendární Švéd Jan Ove Waldner. Karbonová vložka ve dřevu zaručuje velkou rychlost pálky při zachování vysoké citlivosti. Je určena pro útočnou hru.

Cena: 2.350 Kč
Rychlost: 10
Spin: 9
Kontrola: 10  


                                                               
                                                 /per/

 


copyright iTest 2003